17. februar 2012: Skeptikere på puben inviterer til Kritisk masse-vorspiel!

  • Sted: Café Abel (kjelleren), Vestgrensa 2 [kart]
  • Tid: Fra kl 19.30 og utover
  • Facebook-event

Den norske skepsiskonferansen Kritisk masse skal finne sted i Oslo 17.–19. februar, og på selve kick-off-dagen, fredag, skal vi selvfølgelig runde av kvelden med skeptikerpub. Denne gangen inviterer vi selveste professor Richard Wiseman med på puben, i samarbeid med Vitenskapskafeen!

Klokken 18 skal Humanist forlag, Kritisk masse og Realfagsbiblioteket arrangere bokslipp for den norske oversettelsen av Wisemans siste bok, «Paranormalitet». Dette skjer på Sophus Lies auditorium på Blindern. Link til Facebook-arrangementet for dette finner du her.

Stedet blir kjelleren på Café Abel (John Colletts plass), og vi regner med å starte klokken 19.30.

Richard Wiseman – Tryllekunstneren som ble forsker

Gjennom tjue år har Richard Wiseman forsket på det paranormales psykologi, tilbrakt søvnløse netter i hjemsøkte slott, studert guruer i India, forsøkt å snakke med de døde og undersøkt klarsynte hunder. Nå lanseres den norske oversettelsen av hans nyeste bok «Paranormalitet: Hvorfor vi ser det som ikke er der», og forfatteren kommer til Oslo for et treff på puben.

Wiseman mener at paranormale fenomener ikke eksisterer. Det betyr ikke at forskning på telepati, spådomskunst eller ut av kroppen-opplevelser ikke kan gi oss innsikt! Gjennom å forske på disse fenomenene kan vi lære mye om hvordan hjernen vår fungerer, hvorfor vi oppfører oss som vi gjør, og hvorfor vi tror som vi gjør.

Til daglig er Wiseman professor i Public Understanding of Psychology ved universitetet i Hertfordshire i England. Han har utgitt flere bøker, opptrer på radio og TV, og er den psykologen som oftest blir sitert i britiske medier. Wiseman har vunnet priser for sin forskningsformidling, og gjennomførte i 2002 et eksperiment for å finne verdens morsomste vits.

Kanskje det blir en mulighet for å høre denne også… hvis ikke noe ekstraordinært skjer?

Dette er et åpent arrangement, og vi har begrensede plasser, så her er det først til mølla-prinsippet som gjelder!

Skeptikertreffene er uformelle, sosiale treff for skeptikere i Oslo-området. De er ment som en mulighet til å diskutere skepsis, vitenskap og alt mulig annet med likesinnede, og bli kjent med andre skeptikere. Man trenger ikke å være medlem av foreningen Skepsis. Hvis du ikke har vært med før, så se etter bordskiltet vårt med logoen på.

Mer informasjon om Kritisk masse på www.kritiskmasse.no.

Vel møtt!

En tanke om “17. februar 2012: Skeptikere på puben inviterer til Kritisk masse-vorspiel!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s