9. mars 2013: Foredrag med Sanal Edamaruku

Foredragstittel: Holy men in India – flying fakirs to starving saints

sanalpromo1

Sanal Edamaruku er grunnlegger av Rationalist International og president i Indian Rationalist Assiciation. Mest kjent har han kanskje blitt de senere år for å være den indiske skeptikeren som  lot en guru prøve å drepe ham med svart magi på direktesendt tv, og som avslørte den naturlige forklaringen på vannet som dryppet fra et krusifiks i en kirke. For sistnevnte ble han anmeldt for brudd på de indiske blasfemilovene(!), og han lever for tiden i landflyktighet for å unngå risiko for fengsling i hjemlandet. Alt for å prøve å innføre litt rasjonalitet og kritisk tenkning i samfunnet han er en del av.

Landflyktighet kan brukes til så mangt, og Edamaruku har brukt den til å legge ut på foredragsturné i Europa. Nå er vi så heldige å få besøk av ham til Skeptikere på puben i Oslo! Møt opp på Samfunnet Bislett i Pilestredet fra kl. 18. Nærmere detaljer for når foredraget begynner, og et sammendrag av det han vil snakke om, kommer snart.

Treffet holdes samme dag som årsmøtet til foreningen Skepsis, og det er de som har ordnet med lokale på Samfunnet Bislet til Skeptikertreff denne kvelden. Skepsis er også sponsor for Norgesbesøket til Edamaruku.

Skeptikertreffene er uformelle, sosiale treff for skeptikere i Oslo-området. De er ment som en mulighet til å diskutere skepsis, vitenskap og alt mulig annet med likesinnede, og bli kjent med andre skeptikere. Man trenger ikke å være medlem av foreningen Skepsis.

2 kommentarer om “9. mars 2013: Foredrag med Sanal Edamaruku

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s